Protokoll fra møte i LAMU torsdag 9. desember 2021

Til stede: Aud V. Tønnessen og Tone Vold-Sarnes (AG-representanter), Brynjulv Norheim (LHVO, AT-rep.), Rune Selnes (AT-rep.), Eilert Aasen (Teologisk studentutvalg), læringsmiljøkontakt Heidi Christophersen og 

Observatør: Rune Greaker (områdeleder)

Referent: Tone Vold-Sarnes, fakultetsdirektør

Meldt forfall: Benedicte Westin (fakultetets kontaktperson i BHT) 

Kopi:

Vara til LAMU: Stig Frøyshov (vara verneombud)

Læringsmiljøutvalget: Nina Hoel (studiedekan), Bjørn Erik Schjerverud (leder av studieseksjonen) og Markus Keller (univ.lektor)

og

Sentralt AMU ved Enhet for HMS ved UiO.

Ordinære saker

V-sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes.

V-sak 2: Godkjenning av referat fra møtet 20.5.2021

Vedtak:

Referatet godkjennes.

Orienteringssaker

Sak 3 - Orienteringssaker til/fra driftsområdet 

Områdeleder Rune Greaker deltar i møtet og orienterer om pågående saker.

Oppsummering: Klokka på Læringssenteret er under utbedring. Arbeidet følges opp i januar 2022. Brannøvelse skal etter forskriften gjennomføres minst en gang i året. Driftsområdet ønsker imidlertid å gjennomføre evakueringsøvelser 2 ganger i året. Siste øvele var 24. november i år.

LHVO etterspør status for arbeidet med å utbedre akustikken i enkelte undervisningsrom på fakultetet. Områdeleder følger opp.

Fakultetsdirektøren orienterer om status for kantina.

Oppsummering: Universitetsledelsen har vært i dialog med SiO om at TF-kantina skal åpne igjen. Tidsplanen er foreløpig usikker.

Sak 4 - Tiltak fra arbeidsmiljøundersøkelsen ved TF

LAMU får tiltaksplanen fra ARK til orientering.

Vedlegg: Fremdriftsplanen for ARK

Oppsummering: Linjelederne skulle fylle ut evalueringsskjema for ARK-undersøkelsen. Verneombudet etterspør oppfølgingen fra dekan og prodekan. Dette følges opp så snart som mulig. Det er viktig å oppdatere tiltaksplanen med tanke på hvilke tiltak som er gjennomført. Saken settes opp i LAMU i 2022.

Sak 5  - Mottak og introduksjon av nyansatte

UiO har etablert nye nettsider for mottak og introduksjon av nyansatte. Administrasjonen samkjører TFs rutiner med UiOs rutiner. Ansvar: Fakultetsdirektør.

Oppsummering: Denne nettsiden er ment for saksbehandlere. Fakultetets rutiner er oppdatert i tråd med UiOs rutiner, og administrasjonen har foreslått at det oppnevnes en administrativ fadder for alle nyansatte i tillegg til en fadder blant de vitenskapelig ansatte. TF er i ferd med å oversette flere nettsider for ansatte til engelsk.

Sak 6 - UiOs handlingsplan for mangfold, likestilling og inkludering 2021-2024

Universitetsstyret har vedtatt UiOs handlingsplan for mangfold, likestilling og inkludering 2021-2024

Oppsummering: Saken settes opp i neste LAMU med tanke på å se om TFs handlingsplan samsvarer med UiOs handlingsplan. TFs handlingsplan er publisert på følgende nettside: https://www.tf.uio.no/om/strategi/handlingsplan-likestilling/2021-2023-handlingsplan-likestilling.pdf

Sak 7 - Studentrelaterte saker

Saker fra TSU:

I høst har det vært kaldt på Læringssenteret. Saken er meldt inn i Expand. UB har skaffet tepper til lokalet. Det er fortsatt kaldt i lokalet. Rune Greaker følger opp saken.

Saker fra læringsmiljøkontakten:

Heidi Christophersen orienterer om aktuelle saker i møtet; Studiebarometeret, evt Si-fra-saker.

TF har hatt en innmeldt Si-fra-sak om ytringer i det offentlige rom, ellers har det vært få saker. Verneombudet melder om at undervisingsrommene stadig er rotete og at møbler og utstyr innimellom er defekt. Direktør og verneombud gjennomfører en vernerunde i undervisningsrommene.

TF har størst andel svar blant fakultetene ved UiO. TF hadde en svarprosent på 33. TSU har gjort en meget god innsats for å få studentene til å besvare Studiebarometeret. Undersøkelsen er for 2. års studenter på bachelor- og masterprogram og profesjonsstudiet i teologi. Studiebarometeret presenteres i LAMU i mars 2022. Det er bekymringsverdig at RESA-studentene ikke svarer. Fakultetet vil ha fokus på denne studentgruppen ved neste undersøkelse. Pauline Løvdal overtar rollen som læringsmiljøkontakt i 2022.

Sak 8 - Status for HMSB-arbeidet ved Det teologiske fakultet

LHVO informerer fra vernelinjen.

Verneombudene har hatt møter annenhver uke under pandemien. Fokus har vært på likebehandlingsprinsippet blant ansatte på UiO. Stress og slitasje blant ansatte. Kontakten med de ansatte har gått noe tapt under pandemien. TF er opptatt av å gjenskape et fysisk arbeidsmiljø, og arrangerte et fakultetsseminar med tema kollegialitet og samarbeid. Ansatte på TF virker fornøyd når verneombudet spør hvordan de har det.

HMS-arbeid/oppfølging fra forrige LAMU-møte:

*Ergonomi-veiledning i Zoom med bedriftsfysioterapeut mandag 13. september

*Gjennomgang av CIM og beredskapsøvelse 16. september

*Brann-/rømningsøvelse ved TF 24. november kl 12.

*Planlagt beredskapsøvelse 12. januar 2022 kl 9-12 med evaluering 7. februar kl 1430-16

*Filmarrangement på TF mandag 15. november. Verneombudet har tatt initiativ til en evaluering av arrangementet og sikkerhetstiltakene rundt dette.

Sak 9 - Orientering fra sentralt arbeidsmiljøutvalg ved UiO

Sak 10 - Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 9. des. 2021 11:53 - Sist endret 21. juni 2023 13:38