Elise formidler om Holocaust, folkemord, rasisme, antisemittisme og minoriteters vilkår i moderne samfunn

Elise Grimsrud Christensen er formidler på Senter for studier av Holocaust og Livssynsminoriteter (HL-senteret). Mastergraden i religion og samfunn ga henne viktig mangfoldskompetanse som hun bruker daglig i sitt formidlingsarbeid.

Som formidler på HL-senteret har Elise Grimsrud Christensen en variert arbeidshverdag. En viktig del av jobben er knyttet til undervisning for barn, unge og studentgrupper. I tillegg jobber Christensen med gjennomføring og videreutvikling av prosjekter som Benjaminprisen og Dembra.

– Dembra står for «Demokratisk beredskap mot rasisme, antisemittisme og udemokratiske holdninger». Dette er et kompetanseutviklingsprosjekt for ansatte i skolen, forklarer Christensen.

På HL-senteret jobber også Christensen med utforming og pedagogisk tilrettelegging av senterets utstillinger.

– Nettverksbygging og samarbeidsprosjekter med andre museer, freds- og menneskerettighetssentre i inn- og utland inngår også i stillingen, forteller Christensen.

Les om bachelorgraden i religion og samfunn 

Skrev masteroppgave om «vi» og «de andre» i et norsk-muslimsk moskémiljø

Elise Grimsrud Christensen. Foto
Elise Grimsrud Christensen har en mastergrad i religion og samfunn. Foto: HL-senteret

I arbeidshverdagen opplever Christensen at hun har stor bruk for kompetansen fra masterprogrammet i religion og samfunn. I masteroppgaven skrev hun om forholdet mellom «vi» og «de andre» i et norsk-muslimsk moskémiljø – et tema som er direkte relevant for det hun jobber med i dag.

– På undervisningsavdelingen ved HL-senteret arbeider vi blant annet med mekanismene knyttet til fordommer, ekskluderende holdninger og gruppefiendtlighet, både i historisk og samtidig kontekst, særlig gjennom Dembra-prosjektet, utdyper Christensen.

 

En god utdanningskombinasjon

Christensen forteller videre at undervisning, elever og skole er det som engasjerer henne mest. Hun gikk på lektorutdanningen ved Universitetet i Oslo før hun begynte å studere religion og samfunn. For Christensen har dette vært en god utdanningskombinasjon som ga henne viktig mangfoldskompetanse.

– I tillegg til mangfoldskompetansen har utdanningen gitt meg forståelsen for at verden er sammensatt og kompleks. Teorier og modeller er verktøy for å forstå virkelighetens kompleksitet, men de kan ikke fastsette noe en gang for alle, sier Christensen.

Hun har ett klart råd til andre som ønsker å gå en lignende karrierevei:

– Ta praktisk-pedagogisk utdanning i tillegg til humanistiske fag. Det åpner mange dører også utenfor skolen!

Les om mastergraden i religion og samfunn

Elise Grimsrud Christensen

Les mer om hva du kan jobbe med etter å ha studert religion og samfunn på våre nettsider! 

Av Marie R. Midtlid
Publisert 18. mars 2024 13:56 - Sist endret 8. apr. 2024 13:43