Møte i LAMU 29. februar

Til stede:

Representanter:

Fra arbeidsgiversiden: Anders Runesson og Tone Vold-Sarnes

Fra arbeidstakersiden: Brynjulv Norheim (lokalt hovedverneombud) og Rune Selnes 

Observatører:

Psykologspesialist Jo Erland Schlytter, vikar i Bedriftshelsetjenesten ved UiO, leder av Teologisk studentutvalg Adrian Helberg og læringsmiljøkontakt Pauline Løvdal.

Meldt forfall:

HMSB-koordinator Anna Dyrkorn Tjora og områdeleder Rune Greaker.


Ordinære saker

V-sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes. Arbeidstakersiden overtar møteledelsen fra og med neste møte i LAMU.

V-sak 2: Godkjenning av referat fra møtet 9.11.2023

Vedtak:

Referatet godkjennes.

V-sak 3: Trivsels- og velferdsutvalget ved TF

Fakultetets ledergruppe diskuterte i sitt møte 15. februar 2023 sammensetningen av trivsels- og velferdsutvalget ved TF. Utvalget ble opprettet av LAMU i 2013, og hensikten var å arrangere felleskapsfremmende aktiviteter i løpet av året. Ledergruppen vedtok at TVU alternerer mellom administrasjonen og de vitenskapelig ansatte, slik at disse gruppene sitter et år hver. I 2023 har utvalget bestått av 2 representanter fra gruppen vitenskapelig ansatte. Administrasjonen har fremmet forslag til medlemmer for 2024. Disse presenteres i LAMU.

Vedlegg

Trivsel- og velferdsutvalg - Det teologiske fakultet (uio.no)

Vedtak:

LAMU slutter seg til forslaget. Utvalgets medlemmer alternerer mellom administrativt og vitenskapelig ansatte. Utvalgsmedlemmene oppnevnes for ett år av gangen, dvs kalenderåret.

Orienteringssaker

Sak 1 - Orienteringssaker til/fra driftsområdet 

Områdeleder Rune Greaker var forhindret fra å delta i møtet og har pr epost orientert om følgende sak:

Det blir en dag med stilas på grunn av utbedring av lamper i bygget, i trapperom mellom 2. og 3. etg. Arbeidet vil trolig foregå i uke 10-11.

LAMU er fornøyd med oppfølgingen av innmeldinger i systemet og mener både små og store saker følges opp raskt og effektivt.

Sak 2 - Sykefravær ved TF

Fakultetsdirektøren presenterte statistikk over sykefraværet ved TF for 2023 i møtet.

Ved TF er det 16 ansatte i administrasjonen og ca 50 fast og midlertidig vitenskapelig ansatte.

LHVO etterspurte informasjon om fordelingen i sykefraværet blant de kvinnelige og mannlige ansatte, i tillegg til sammenligningen med fjoråret. LAMU etterspurte også oversikt over arbeidsrelatert sykefravær. LHVO sa at sykefraværet ved TF stemmer med hans oppfatning av fraværet. Han sa også at det er viktig å jobbe for et ivaretakende arbeidsfellesskap. LHVO er opptatt av at TF har god og profesjonell oppfølging av de sykmeldte.

LHVO stilte spørsmål om hva det betyr å krysse av for om du har jobbet eller ikke under sykefraværet og hvilke konsekvenser det eventuelt vil få å krysse av for at du jobber mens du er sykmeldt. Direktøren sa at hun kjenner til tilfeller der den ansatte etter avtale med legen og NAV kan jobbe noe under det legemeldte sykefraværet.

LAMU er opptatt av å kommunisere tydelig til de ansatte at syke medarbeidere må holde seg hjemme for å unngå smitte.

Sak 3 - UiOs mål og tiltaksplan for inkluderende arbeidsliv 2023-2024

LAMU diskuterte oppfølging av UiOs mål og tiltaksplan for inkluderende arbeidsliv på TF.

LAMU oppfatter rutinene som ryddige og tydelige og er opptatt av at dette følges opp i arbeidshverdagen. Når vi nå går over til docking-stasjoner vil det være viktig å supplere bærbare PCer med store skjermer. Det vil også være viktig å tilrettelegge for gode ergonomiske arbeidsvaner også på hjemmekontor innenfor gjeldende regelverk.

Vedlegg

Notat om UiOs mål og tiltaksplan for inkluderende arbeidsliv 2023-2024

UiOs mål og tiltaksplan for inkluderende arbeidsliv 2023-2024

Sak 4 - Studentrelaterte saker

TSU-leder Adrian Helberg deltok i møtet og orienterte om pågående saker. TSU ønsker et sterkere faglig-sosialt miljø, spesielt blant RESA-studentene. TSU jobber med dette og involverer de ansatte. Dette er en felles interesse blant studenter og ansatte ved TF.

Sak 5 - Saker fra læringsmiljøkontakten

Pauline Løvdahl orienterte om aktuelle saker i møtet: UiO har hatt en markering av Si fra-systemets 10-årsjubileum i uke 7. Det ble arrangert et seminar med Likestillings- og diskrimineringsombudet, og ny nettside med ny profil er etablert. TF vil henge opp informasjon i alle undervisningsrom med nødnummer og henvisningssteder ved kriser i undervisningssituasjonen. TF vil også informere de ansatte mer inngående om Si fra-systemet. Pr i dag har vi en sak i Si fra-systemet som følges opp av studiedekan og læringsmiljøkontakten.

Sak 6 - Status for HMSB-arbeidet ved Det teologiske fakultet

LHVO informerte fra vernetjenesten: Nettverket er opptatt av ARK og hvordan informasjonsflyten går, spesielt ved de store fakultetene. Det er også fokus på HMS-kurs og kursing av LAMU-medlemmer. UiO vil arrangere lunsj-til-lunsj-seminar mellom universitetsledelsen og LHVO.

HMS-arbeid/oppfølging fra forrige LAMU-møte:

  • Fakultetets nettside er revidert og oppdatert.
  • Gjennomført vernerunde november 2023

Sak 7 - Orientering fra sentralt arbeidsmiljøutvalg ved UiO

Sak 8 - LAMU-seminar 2024

Sak 9 - Eventuelt

Ingen saker.


Kopi av innkalling sendt til:

  • Læringsmiljøutvalget: Sivert Angel (studiedekan), Bjørn Erik Schjerverud (leder av studieseksjonen) og Markus Keller (universitetslektor)
  • Sentralt AMU ved Enhet for HMS ved UiO.
Publisert 21. jan. 2024 16:18 - Sist endret 29. feb. 2024 15:59