Møte i LAMU 9. november

Til stede:

Fra arbeidsgiversiden: Tone Vold-Sarnes (referent).

Fra arbeidstakersiden: Brynjulv Norheim (lokalt hovedverneombud) og Pauline Løvdahl for Rune Selnes. Pauline Løvdahl deltok også som læringsmiljøkontakt.

Observatører:

Psykologspesialist Jo Erland Schlytter, Bedriftshelsetjenesten ved UiO og leder av Teologisk studentutvalg Emil Pleym. Heidi Opsahl deltok under sak 7.

Meldt forfall:

Anders Runesson, Rune Selnes, Rune Greaker og Anna Dyrkorn Tjora.


Ordinære saker

V-sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste. 

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes. 

V-sak 2: Godkjenning av referat fra møtet 07.09.2023

Vedtak:

Referatet godkjennes.

V-sak 3: Møteplan for 2024

Fakultetsdirektøren forslår følgende datoer for LAMU-møter i 2024. Det er torsdager kl 1230-14:

21. mars, 6. juni, 19. september og 14. november.

Vedtak:

LAMU vedtok møteplanen for 2024 med følgende endringer: Møtet 21. mars endres til 29. februar, møtet 6. juni legges til 30. mai, og møtet 19. september legges til 12. september.


Orienteringssaker

Sak 4 - Orienteringssaker til/fra driftsområdet 

Områdeleder Rune Greaker har meldt forfall til møtet, og sendt inn en rapport til LAMU, se vedlegg.

Vedlegg

Rapport fra områdeleder

LAMU ber om oppdatert status for arbeidet med vinduene.

Det er blitt observert personer i Domus Theologica som viste seg å være på befaring knyttet til brann, VVS, EL og bygningskropp. TF-ansatte visste ikke hvorfor de var i bygget, og personene gikk inn på kontorer som var markert som opptatt. LAMU er opptatt av å få informasjon om slike befaringer og at medarbeidere på befaring kan identifisere seg.

Sak 5 - Studentrelaterte saker

TSU-leder orienterte i møtet.

TSU-leder melder om fortsatt kaldt kontor, selv om dette er meldt inn til Eiendomsavdelingen etter vernerunden. TSU arrangerer julefest og ønsker at ansatte deltar. TSU opplever imidlertid at interessen hos de ansatte er lav. LAMU diskuterte mulige grunner til det, og var enige om at det er positivt at TSU gjør så mye bra for læringsmiljøet, selv om deltakelsen blant de ansatte ikke alltid er like høy.

Sak 6 - Saker fra læringsmiljøkontakten

Læringsmiljøkontakten orienterte i møtet.

Ingen pågående saker i Si fra-systemet ved TF. Si fra-systemet er 10 år i år. Markeringen foregår med en kampanje i uke 7, i februar. Det blir trolig en markering med rektor til stede fredag 9. februar. Pauline Løvdahl sitter i arbeidsgruppen for kampanjen. Kampanjen skal primært gi informasjon om hva Si fra-systemet er. Det skal også utarbeides informasjon til ansatte. Pauline Løvdahl vil dele denne informasjonen i en felleslunsj på TF. LHVO meldte inn et mulig behov for kurs for ansatte som møter studenter med psykiske utfordringer. Jo Erland Schlytter sjekker opp om EBHT tilbyr slike kurs og gir tilbakemelding til direktør.

Epost fra Schlytter etter møtet: EBHT har en del informasjon på nettsidene som kan være nyttige i slike situasjoner. https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/laeringsmiljo/si-fra-systemet/vanskelige-situasjoner/

EBHT tilbyr ansatte som opplever en slik situasjon å ta direkte kontakt med dem (eventuelt gjennom sin leder) for ansattstøtte og /eller lederstøtte hvor EBHT kan gi veiledning i hvordan håndtere situasjonen.

Sak 7 - Gjennomføring av ARK ved TF 2024

Heidi Opsahl er koordinator for arbeidsmiljø- og klimaundersøkelsen (ARK) ved TF. ARK skal gjennomføres på hele UiO i 2024. Heidi presenterer tidsplan for arbeidet. LAMU diskuterer prosess og eventuelle tiltak for å øke svarprosenten fra ARK 2021. I 2021 var svarprosenten på hele TF 81%, for administrasjonen 87,5%, for de fast vitenskapelig ansatte 78,3% og for de midlertidig vitenskapelig ansatte 77,8%.

Vedlegg

Notat fra UiO om ARK

Tidsplan TF

LAMU diskuterte hvordan vi kan motivere ansatte til å besvare undersøkelsen. ARK kan anses å være et viktig utviklingstiltak på fakultetet og et virkemiddel i arbeidet med det psykososiale arbeidsmiljøet. TF har etablert en ressursgruppe bestående av Brynjulv Norheim, Hugo Lundhaug, Heidi Opsahl og Tone Vold-Sarnes. LAMU mener at onsdagslunsjene på TF bør brukes til å informere om ARK i perioden undersøkelsen pågår.

Sak 8 - Status for HMSB-arbeidet ved Det teologiske fakultet

LHVO informerte fra vernetjenesten. Ingen store saker. HMS-mål for UiO har vært lagt frem til drøfting i IDF-møter med verneombud til stede.

HMSB-arbeid/oppfølging fra forrige LAMU-møte:

  • Beredskapsøvelse ved TF 25. oktober. Evaluering av øvelsen finner sted 11. desember.
  • Vernerunde på TF 31. oktober (kontorene) og 23. november (fellesområdene).
  • Evakueringsøvelse på TF 1. november.
  • Gjennomgang av roller og ansvar for etasjeansvarlige ved evakueringsøvelser ved TF 1. november.

Sak 9 - Orientering fra sentralt arbeidsmiljøutvalg ved UiO

Sak 10 - Eventuelt

Ingen saker.


Kopi av innkalling sendt til:

  • Vara til LAMU: Stig Frøyshov (vara verneombud)
  • Læringsmiljøutvalget: Sivert Angel (studiedekan), Bjørn Erik Schjerverud (leder av studieseksjonen) og Markus Keller (universitetslektor)
  • Sentralt AMU ved Enhet for HMS ved UiO.

Publisert 24. aug. 2022 09:12 - Sist endret 15. sep. 2022 14:45

Publisert 23. okt. 2023 09:22 - Sist endret 14. nov. 2023 16:54