Møte i LAMU 8. juni

Til stede:

Fra arbeidsgiversiden: Anders Runesson og Tone Vold-Sarnes (referent)

Fra arbeidstagersiden: Brynjulv Norheim (lokalt hovedvernombud) og Rune Selnes 

Observatører:

HMSB-koordinator Anna Dyrkorn Tjora, læringsmiljøkontakt Pauline Løvdal og leder av Teologisk studentutvalg Emil Pleym.

Meldt forfall:

Psykologspesialist Jo Erland Schlytter, vikar i Bedriftshelsetjenesten ved UiO og områdeleder Rune Greaker.


Ordinære saker

V-sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes. 

V-sak 2: Godkjenning av referat fra møtet 30.03.2023

Vedtak:

Referatet godkjennes.

Orienteringssaker

Sak 3 - Orienteringssaker til/fra driftsområdet 

Fakultetsdirektøren har bedt om tilstandsvurdering på vinduene i Domus Theologica i lys av knust vindu i 3. etg. i april.

Områdeleder skriver i en epost til fakultetsdirektør:

"Vinduer som er åpningsbare kan man skru igjen, dette var vel et fastfelt vindu som knuste grunnet alder \ mulig råte. Dette har vi gjort mange andre steder med hell. Hvis det er vinduer man ønsker å ha mulighet til å åpne, så kan man også sette på egne fester som låser vinduene." Områdeleder har bedt Mantas Grigaliunas om å sjekke alle vinduene i bygget neste uke. Han vil ta fasadesjekk med drone og kontrollere vinduene som en del av det. Fakultetsdirektøren følger opp denne saken.

LAMU var enige om at informasjonsflyten mellom TF og området må bedres:

  1. Vinduspuss ble meldt inn som en aktivitet med start mandag 5. juni kl 12. Arbeidet er ikke påbegynt.
  2. Elektrikerarbeid i bygget ble meldt inn fredag 26. mai på morgenen, samme dag som arbeidet skulle utføres. TF hadde disputas, og kunne derfor ikke la arbeidet utføres. LAMU etterspør informasjon med tanke på om arbeidet er utført.

Ansatte og studenter merker nå varmen inne i bygget på grunn av dårlig ventilasjonsanlegg. Fakultetsdirektøren melder inn ønsket om at ventilasjonsanlegget skrus på tidlig på morgenen.

Sak 4 - Studentrelaterte saker

TSU-leder Emil Pleym orienterte om pågående saker:

  • Studentene savner et eget studentlokale i bygget.
  • TSU-kontoret er gammelt og slitt.

Sak 5 - Saker fra læringsmiljøkontakten

Pauline Løvdahl orienterte om aktuelle saker:

  • Ingen saker i Si fra-systemet hittil i år.
  • Oppdatering i airdrop-saken fra forrige LAMU: Saken er politianmeldt. UiO klarte å finne mer data i bildene som ble sendt inn.
  • En ekstremisme-kontakt fra Oslo kommune skal delta i neste møte i Si fra-nettverket ved UiO. Denne kontaktpersonen skal fungere som et bindeledd mellom UiO og politiets sikkerhetstjeneste (PST) og vil presentere seg og sitt mandat i dette møtet.

LHVO tok opp problemet med at få studenter er til stede i bygget, noe som har betydning for læringsmiljøet. LAMU diskuterte hvorvidt TF skal foreta en telling av studenter i løpet av høsten. I studiestartuken er det planlagt en workshop som krever fysisk tilstedeværelse av studentene. Det er en nasjonalt utfordring at studentene ikke oppholder seg fysisk ved utdanningsinstitusjonene. TF sliter også med å finne nok faddere til studiestart. TSU-leder opplever at TSU er veldig engasjerte og at det er et godt læringsmiljø på TF. Det kan se ut til at det er fleste teologistudenter i bygget og ikke like mange RESA-studenter. Fakultetet er opptatt av å ha studentene til stede fysisk både i undervisningen og i lokalene for at studentene skal kunne bli kjent og etablere nettverk blant annet for å redusere frafall og øke gjennomstrømningen blant studentene. Fakultetet er forpliktet til å ha hvilerom og tilretteleggings-lesesal, derfor er disse lokalene bygget om. LAMU diskuterte mulighetene for å utnytte foajeen og kantina som "mingleområde" for ansatte og studenter. Dekanen vil sette ned en arbeidsgruppe som skal vurdere bruken av lokalene med tanke på bedre utnyttelse til sosiale tiltak.

Sak 6 - Status ARK TF 2021

LAMU avslutter tiltaksplanen fra forrige ARK-undersøkelse. Fakultetsdirektøren informerte om at ledelsen ønsker å videreføre flere av tiltakene i neste ARK-undersøkelse, selv om ARK-undersøkelsen fra 2021 anses som avsluttet.

Sak 7 - Status for HMSB-arbeidet ved Det teologiske fakultet

LHVO informerte fra vernetjenesten:

  • Lokale hovedverneombud har møte med UiOs hovedverneombud annenhver uke. Temaer for tiden er: Registering av avvik i CIM, erfaringsdeling og innsyn i sakene.
  • 12. juni finner det årlige verneombudsseminaret sted på UiO. Temaer vil være: Verneombudets rolle i byggesaker; Om den vanskelige samtalen - kommunikasjonstrening for verneombud.
  • 6.-7. september: Den årlige verneombudskonferansen. Omvisning NMBU, Veterinærhøgskolen.
  • UiOs hovedverneombud har gått videre med spørsmålet om status for ombygging av Domus Theologica til universitetsdirektøren og eiendomsdirektøren. LAMU diskuterte hvordan TFs ledelse bør informere ansatte om usikkerheten knyttet til oppussingen. Dekan og direktør følger opp saken.

HMS-arbeid/oppfølging fra forrige LAMU-møte:

*Fakultetets nettside er revidert og oppdatert.

*Gjennomført evakueringsøvelse våren 2023. Møte med etasjeansvarlige settes opp til høsten.

*TFs lokale beredskapsgruppe har fått tilbud om å delta i beredskapsøvelse ved UV-fakultetet mandag 12. juni.

Sak 8 - Orientering fra sentralt arbeidsmiljøutvalg ved UiO

Anna Dyrkorn Tjora gjennomgikk sakene fra AMU 8. mai 2023.

Vedlegg

Presentasjon av ARK-gjennomføringen ved UiO

Sak 9 - Eventuelt

LHVO spurte om TF skal ha en sommerfest før ferien. Direktøren sa at semesteravslutningen med vitnemålsutdeling finner sted fredag 16. juni og at det ikke er planlagt noe arrangement i juni utover denne. TF skal ha fakultetsseminar for alle ansatte torsdag 17. august. Rune Selnes sa at en sommerfest kan anses som et godt velferdstiltak. Dekan og direktør følger opp saken i ledermøtet med tanke på en eventuell sommerfest i 2024.


Kopi av innkalling sendt til:

  • Vara til LAMU: Stig Frøyshov (vara verneombud)
  • Læringsmiljøutvalget: Sivert Angel (studiedekan), Bjørn Erik Schjerverud (leder av studieseksjonen) og Markus Keller (universitetslektor)
  • Sentralt AMU ved Enhet for HMS ved UiO.
Publisert 31. mai 2023 13:47 - Sist endret 13. juni 2023 09:41