Møte i LAMU 10. november

Til stede:

Representanter:

Fra arbeidsgiversiden: Aud V. Tønnessen og Tone Vold-Sarnes (referent)

Fra arbeidstagersiden: Brynjulv Norheim (lokalt hovedvernombud) og Rune Selnes 

Observatører:

Psykologspesialist Jo Erland Schlytter, vikar i Bedriftshelsetjenesten ved UiO.

Ikke til stede:

Områdeleder Rune Greaker, leder av Teologisk studentutvalg Frida Strøyer Aalborg og læringsmiljøkontakt Pauline Løvdal.


Ordinære saker

V-sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste. Det ble meldt to saker til eventuelt.

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes. 

V-sak 2: Godkjenning av referat fra møtet 15.09.2022

Vedtak:

Referatet godkjennes.

Orienteringssaker

Sak 3 - Orienteringssaker til/fra driftsområdet 

Områdeleder Rune Greaker har meldt forfall til møtet og sendt følgende punkter pr epost: 

- Eiendomsavdelingen jobber med en lekkasje i rørene under bakken til Annekset. Denne lekkasjen innebærer at det ikke er varme i Annekset.

LAMU ber om at fakultetsdirektøren holdes skriftlig oppdatert i saken. I tillegg ber LAMU om å få skriftlig informasjon om konsekvensene av at varmestyringen til Domus Theologica var ute av drift en periode: Kalde lokaler (møterom 305 og kontor 307 og 309).

- EA gikk en brannrunde med Brynjulv Norheim. Rømningsskiltene er flyttet lenger ned fra taket i korridoren , slik at de er mer synlig. Det er montert utelampe på trappa bak bygget. I tillegg er det en del andre bestillinger som ligger inne, med tanke på dører m.m.

- Urmakeren har avtalt en ny tid med Mantas til uka for å se på klokka igjen, så får vi høre hva de kan greie. Vi har vært i dialog med Bent Aaby for å vite hva vi kan gjøre, da dette har med vern å gjøre.

Sak 4 - Studentrelaterte saker

Saken utgår.

Sak 5 - Saker fra læringsmiljøkontakten

Saken utgår.

Sak 6 - Status for HMSB-arbeidet ved Det teologiske fakultet

LHVO informerer fra vernetjenesten:

  • Hovedverneombud Hege Lynne går av ved årsskiftet. Thomas Aulin overtar som hovedverneombud fra 1.1.2023. LAMU ønsker å invitere Aulin til et LAMU-møte i 2023.
  • Vernelinjen er bekymret for medvirkningen og brukerpåvirkningen i prosjektet Oslo Science City. 
  • Universitetsdirektøren har sendt ut epost til ledere og verneombud med informasjon om tiltak som UiO vil iverksette for å redusere energiforbruk. Så snart vi vet mer om når tiltakene innføres vil vi sende en epost til alle ansatte og studenter ved TF.

Tiltakene som blir innført er:

  1. Redusere temperatur i bygningene - ikke lavere enn 19 grader. Tiltaket vil bli tilpasset virksomheten i bygningene slik som for eksempel forskning, lab-virksomhet og museumsmagasiner.
  2. Det vil i enkelte bygninger være sambruk av studentarealer og lesesaler etter kl. 16, hvor vi opprettholder innetemperatur på 19 grader og ventilasjon etter kl. 16. Ventilasjon i arealer som ikke er i bruk skrus av og temperatur senkes ytterligere etter kl. 16.
  3. Midlertidig nedstengning av elbilladere med unntak for tjenestebiler.
  4. Oppfordre studenter og ansatte til enkle energisparingsgrep som å slå av lys.

HMS- og beredskapskurs ved UiO høsten 2022

HMS-arbeid/oppfølging fra forrige LAMU-møte:

Sak 7 - Orientering fra sentralt arbeidsmiljøutvalg ved UiO

Dekanen refererte til sak 30/22: Evaluering av AMU 2022. Dette er en evaluering av saker til AMU og hvordan møtene fungerer.

LHVO refererte til sak 25/22: Brukers egenkontroll av det elektriske anlegget er overført fra sentralt til enhetene. Dette er integrert i vernerunden på TF 24. november.

Sak 8 - Eventuelt

  1. Årlig planleggingsmøte mellom TF og EBHT. Jo Erland Schlytter inviterer fakultetsdirektøren og lokalt hovedverneombud til møtet.
  2. Innstilling av ansattes digitale kalendere ved Rune Selnes: Standardinnstilling på ansattes digitale kalender er i dag at aktiviteter er markert med opptatt/busy. En åpen kalender viser hva den ansatte er opptatt med og hvor aktiviteten finner sted. Private avtaler kan markeres som privat og er dermed ikke åpne for andre. Selnes foreslo å endre standardinnstillingen for fakultetets ansatte til "åpen kalender". Dette vil være en hensiktsmessig, trygg og forutsigbar ordning som forenkler planlegging av fakultetets aktiviteter herunder effektiviserer arbeidet med møteinnkallinger for ansatte ved TF. Det var enstemmig tilslutning til forslaget i LAMU. Fakultetsdirektøren følger opp saken videre sammen med Rune Selnes.

Kopi av innkalling sendt til:

  • Vara til LAMU: Stig Frøyshov (vara verneombud)
  • Læringsmiljøutvalget: Nina Hoel (studiedekan), Bjørn Erik Schjerverud (leder av studieseksjonen) og Markus Keller (univ.lektor)
  • Sentralt AMU ved Enhet for HMS ved UiO.

Publisert 24. aug. 2022 09:12 - Sist endret 15. sep. 2022 14:45

Publisert 24. aug. 2022 09:37 - Sist endret 4. jan. 2024 15:54