Møte i LAMU 8. april

Til stede:

Representanter:

Fra arbeidsgiversiden: Aud V. Tønnessen og Tone Vold-Sarnes

Fra arbeidstagersiden: Brynjulv Norheim (lokalt hovedvernombud) og Rune Selnes 

Observatører:

Psykologspesialist Jo Erland Schlytter, vikar i Bedriftshelsetjenesten ved UiO, områdeleder Rune Greaker, HMSB-koordinator Anna Dyrkorn Tjora (referent) og læringsmiljøkontakt Pauline Løvdal.

Ikke til stede: Leder av Teologisk studentutvalg Frida Strøyer Aalborg


Ordinære saker

V-sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes. Sak 5 utsettes til neste møte.

V-sak 2: Godkjenning av referat fra møtet 09.12.2021

Vedtak:

Referatet godkjennes.

Orienteringssaker

Sak 3 - Orienteringssaker til/fra driftsområdet 

Områdeleder Rune Greaker deltar i møtet og orienterer om pågående saker. 

Oppsummering: Driftsområdet gjennomførte evakueringsøvelse på fakultetet november 2021. Det stilles krav til at slike øvelser skal gjennomføres én gang per år, Områdeleder Rune forklarer at det gjennomføres en øvelse per semester for å sikre at alle studenter får med seg øvelsen (medio september og februar). 

  • Klokkesjekk i bygningen gjennomført 17.mars, alle brannklokker fungerer. 
  • Det jobbes med å reparere den store uteklokka. Klokka er verneverdig, men det er tillatt å reparere/endre innmat som ikke er synlig. Den vil bli forsøkt reparert før sommeren. Ellers ingen større arbeider som er under planlegging. 
  • Rune minner om at alle bør melde saker inn om det er noe, og at dette også gjelder renhold. Saker meldes inn via eiendomsavdelingens meldingssystem Expand. Eksempel på saker til innmelding kan være skifte av lyspærer. Felles enighet om at Expand fungerer godt som kommunikasjonskanal når en sender inn saker. Enkelt, oversiktlig verktøy for både sender og mottaker. Saker løses raskt. 

Fakultetsdirektøren orienterer: 

  • Etasjekontakter er på plass i hver etasje, samt brannvester. 
  • Ledelsen deltar i ukentlige byggmøter for å legge en plan for fremtidig oppussing av bygg. Det vil bli satt ned en arbeidsgruppe. Verneombud er involvert i prosessen fra starten av. 

Sak 4 - Tiltak fra arbeidsmiljøundersøkelsen ved TF

Tiltaksplanen er oppdatert med tanke på hvilke tiltak som er gjennomført. LAMU gjennomgår tiltaksplanen fra ARK.

Oppsummering: Kort gjennomgang av undersøkelsen. Fakultetet har satt i gang tiltak som gjelder samarbeid mellom administrasjon og vitenskapelig ansatte. Konkret vil dekanens felleslunsj hver onsdag også være en arena for presentasjoner av årshjul for studier, arrangementer o.l. Det er en arena som gir rom for spørsmål og diskusjon.

LHVO, Brynjulv, minner om at det er viktig å kunne kvittere ut de tiltakene som blir gjennomført, og at arbeidet med ARK videreføres til nytt dekanat. LAMU vil ta frem ARK undersøkelsen igjen i september/november.

Psykologspesialist Schlytter berømmet opplegget med å bruke felleslunsjen som arena for presentasjoner, og syns det er en god måte å implementere nye tiltak i fellesskap. Han syns tiltaksplanen er fyldig og at fokus på samarbeid mellom vitenskapelig og administativt ansatte er godt. 

Sak 5  - Handlingsplan for mangfold, likestilling og inkludering 2021-2024

Universitetsstyret har vedtatt UiOs handlingsplan for mangfold, likestilling og inkludering 2021-2024.

Ina Ausland presenterer TFs handlingsplan i lys av UiOs handlingsplan.

Sak utgår, Ina Ausland ikke tilstede.

Sak 6 - Studentrelaterte saker

Sak utgår, student Frida Strøyer Aalborg ikke tilstede. 

Sak 6b - Saker fra læringsmiljøkontakten:

Pauline Løvdahl orienterer om aktuelle saker i møtet; Verdensdagens for psykisk helse 10. oktober, evt Si-fra-saker.

Oppsummering:

  • TF har et godt samarbeid med HF og Sommerskolen. Det er et stort engasjement ute på fakultetene, men uklart om det er ressurser tilgjengelig i kommunikasjonsavdelingen sentralt når det gjelder koordinering av aktiviterer ved UiO denne dagen. Fakultetet er godt i gang med planleggingen, blant annet med stand og en paneldebatt i tillegg til å koble på TSU. Det er kommet signaler fra ansatte ved UiO om at Verdensdagen for psykisk helse også bør markeres med tanke på ansatte i tillegg til studenter. Gode tilbakemeldinger fra studenter på fjorårets arrangement. 
  • Si-fra saker. Det er flere si-fra saker så langt i år enn normalt de siste årene. Det er meldt inn 5 varslingssaker i år. To av sakene er fremdeles pågående. Representantene i LAMU reflekterte over årsaken til økt antall varslinger. Det kan både ha sammenheng med lockdown i pandemitid og at flere studenter er klar over varslingsmuligheten. Det er nyttig å bruke varslingssakene som erfaringsgrunlag i møte med nye studenter. Det er også avgjørende at varslene blir tatt tak i så snart de kommer inn, dersom det skal oppleves som en god erfaring for varsler. Det er positivt at studenter tørr å varsle. 

  • Læringsmiljøkontakten orienterte om at det til høsten kommer nye studenter rett fra videregående skole som har lite erfaring med eksamen samt fysisk undervisning. Studieadministrasjonen drøfter tiltak for større tilstedeværelse av studenter og også tiltak for å forberede dem på eksamen. Fakultetsdirektøren minnet om at TF har mottatt 100 000 kr i ekstra støtte til arbeidet. 

Sak 7 - Status for HMSB-arbeidet ved Det teologiske fakultet

LHVO informerer fra vernetjenesten.

HMS-arbeid/oppfølging fra forrige LAMU-møte:

*Fakultetets nettside er revidert og oppdatert.

*Gjennomført beredskapsøvelse 12. januar 2022 kl 9-12 med evaluering 7. februar kl 1430-16

Sak 8 - Orientering fra sentralt arbeidsmiljøutvalg ved UiO

Sak 9 - LAMU-seminar 4. april

(sak 7, 8 og 9 ble slått sammen på møtet)

Oppsummering: LHVO og fakultetsdirektør deltok på LAMU seminar mandag 4.april, hvor tema var psykososialt arbeidsmiljø. Begge parter erfarte at seminaret var svært lærerikt og relevant. 

LHVO oppsummerte fra LAMU seminar og trakk frem at arbeidstakers medvirkning i arbeidsmiljø både er en rett og en plikt så lenge det foregår i arbeidstiden. Verneombudet refererte også fra undersøkelser som viser at mange ledere har opplevd seg sårbare i pandemitiden. I møtet med verneombudene på UiO fikk TF honnør for at de var ett av de få fakultetene med en plan for tilbakekomst etter pandemien. 

Sak 10 - Eventuelt

Fakultetsdirektør informerer om at Anna Dyrkorn Tjora blir ny HMS-koordinator ved TF. Hun foreslår også at det settes opp et årshjul for LAMU fremover, der blant annet langtidssykefravær blir et fast punkt på årets første LAMU møte fremover.


Kopi av innkalling sendt til:

  • Vara til LAMU: Stig Frøyshov (vara verneombud)
  • Læringsmiljøutvalget: Nina Hoel (studiedekan), Bjørn Erik Schjerverud (leder av studieseksjonen) og Markus Keller (univ.lektor)
  • Sentralt AMU ved Enhet for HMS ved UiO.
Publisert 21. des. 2021 11:09 - Sist endret 13. mars 2024 19:23