Stipendiat ansatt

 Cand.theol. Annhild Tofte Arnevik er ansatt som stipendiat på prosjektet Jesus in Cultural Complexity fra august 2008. Hennes forskningsområde vil primært være moderne Jesusbilder i kulturell kompleksitet.

Arneviks prosjekt har tittelen Jesus - livets sol og glede? En kvalitativ studie av brytninger i Jesusbilder i situasjoner av kulturell kompleksitet. Hun vil studere personer som tilhører forskjellige kristne miljøer i ulike former for kulturell kompleksitet og endring. Det kan for eksempel være bedehusmiljø på Vestlandet, evangelikale miljøer i en storby, og en menighet av innvandrere fra Asia og Afrika. Med sitt prosjekt vil Arnevik undersøke hvordan bilder av Jesus fungerer innenfor en aktuell situasjon, og dermed utfylle de historiske bildene som Marianne Bjelland Kartzow og Halvor Moxnes arbeider med. I dette prosjektet er det særlig aktuelt med kontakt og samarbeid med universitetsprogrammet Kulturell kompleksitet i det nye Norge, som Teologisk fakultet deltar i.

Annhild Tofte Arnevik er cand teol fra Universitetet i Oslo fra våren 2008, med Masteroppgaven Gud – skammens eller verdighetens speil? En kvalitativ studie av skam og religiøsitet. Hun er styremedlem i Norsk kvinnelig teologforening, har erfaring fra ulike lederverv i Trefoldighet menighet i Oslo, og har deltatt i praktisk og teologisk arbeid mot vold og seksuelle overgrep ved Oslo Krisesenter og Kirkens Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep.

 

Published July 11, 2008 12:01 PM - Last modified Oct. 30, 2010 5:02 PM