Simon går på bachelorprogrammet i religion og samfunn

For Simon er Det teologiske fakultet (TF) et møtepunkt for ulike religioner, livssyn og kulturer.  Her skaper man dialog på tvers av religiøs tilhørighet, kulturell bakgrunn og politisk tilknytning, forteller han.

Student. Foto
Simon setter pris på det gode studiemiljøet på TF. Han mener det er lett å bli kjent med ansatte og medstudenter. 

Hvorfor begynte du på TF?

Jeg fikk lyst til å studere på TF etter å ha snakket med tidligere studenter. Etter å ha hørt hva de hadde å si om studiene og hva de går ut på fikk jeg veldig lyst til å studere her. Jeg har jobbet mye innenfor felt som religion, minoriteter og politikk, så det føltes riktig å begynne på religion og samfunn-programmet. 

Hva er det beste med å studere på TF?

Det beste med å studere på TF er miljøet på fakultetet. Du får et nært forhold til både medstudenter og forelesere, og du ender ikke bare opp som et tall i et system.

Hva kan du tenke deg å jobbe med senere?

Etter studiene har jeg lyst til å jobbe med undervisning eller forskning på minoriteter og andre samfunnsaktuelle saker.

Hvilket emne er det mest interessante du har tatt på TF?

Det mest interessante emnet jeg har tatt så langt er «religion i det offentlige rom». Her lærte vi om religions plass i samfunnet og hvordan dette kommer til uttrykk gjennom media, skole, religionspolitikk og så videre. Foreleseren i faget er utrolig engasjert og utfordret oss med ulike samfunnsrelevante problemstillinger. I dette faget fikk jeg en følelse av hva jeg kan jobbe med etter studiene og hvilke typer problemstillinger jeg kan møte på i arbeidslivet.   

Hva er TF for deg?

TF for meg er et møtepunkt for ulike religioner, livssyn og kulturer. Her skaper man dialog på tvers av religiøs tilhørighet, kulturell bakgrunn og politisk tilknytning. Samtidig lærer man utrolig mye gjennom gode forelesere og medstudenter!

Religion og samfunn (bachelor – tre år)

Hvordan påvirkes ditt syn på politikk, rettferdighet og seksualitet av religion? Hva skjer når mennesker med ulike religioner lever sammen, og hvilke endringer gjennomgår religioner i moderne samfunn?

Dette studieprogrammet fokuserer på religioners forhold til politikk, etikk og kjønn, og på religioners forhold til hverandre i vår egen tid. Du vil bli kjent med hvordan religion påvirker og blir påvirket av samfunnet, både lokalt og internasjonalt, historisk og i dag. Hos oss møter du ledende forskere innen sine fagfelt, og du vil møte aktuelle konflikter og problemstillinger gjennom hele studiet.

Du finner mer informasjon om bachelorogrammet i religion og samfunn på våre nettsider. 

På våre nettsider finner du også en oversikt over alle studieprogrammer som tilbys på Det teologiske fakultet. 

Publisert 27. mars 2023 13:19 - Sist endret 21. feb. 2024 14:36