Laiba går på masterprogrammet i religion og samfunn

Da Laiba var i praksis hos Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) fikk hun erfare hvordan dialogarbeid og håndtering av problemstillinger knyttet til religion blir håndtert utenfor lærebøkene. 
– Det var veldig lærerikt, forteller hun.  

Student. Foto
I praksis hos STL var Laiba med på å lage STLs høytidskalender for 2023 (PDF). Høytidskalenderen gir en oversikt over høytider i ulike norske tros- og livssynssamfunn gjennom året.

Hvorfor begynte du på TF?     

Jeg fikk lyst til å begynne på Det teologiske fakultet (TF) etter at jeg var på en miniforelesning på Åpen dag ved Universitetet i Oslo. Miniforelesningen handlet om hvordan religion og samfunn forholder seg til hverandre. Det var veldig interessant, og noe jeg fikk lyst til å studere videre. Jeg fikk også høre mye godt om studentmiljøet på TF. Det var betryggende i overgangen fra videregående skole til universitetet.  

Hva er det beste med å studere på TF? 

Det beste med å studere på TF er studentmiljøet. Hver gang jeg er innom TF finner jeg bekjente, og jeg treffer også ofte nye folk jeg kan ta en prat med. 

Hva kan du tenke deg å jobbe med senere? 

Etter studiet har jeg lyst til å jobbe med undervisning.  

Hvilket emne er det mest interessante du har tatt på TF? 

Det mest interessante emnet jeg har tatt er «Religion i det offentlige rom». Her lærte vi om religionens plass i samfunnet og hvordan religion kommer til uttrykk, for eksempel i mediene, i skolen, i religionspolitikken eller i likestillingsspørsmål. Vi jobbet også gruppevis for å skrive en policy-anbefaling. Det var en veldig spennende måte å jobbe på, og det ga meg også mulighet til å bli bedre kjent med andre studenter som tok emnet. 

I tillegg til dette var jeg i praksis hos Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) høsten 2022, og det var også veldig spennende! I STL jobbet jeg for eksempel med å håndtere deres sosiale medier-kontoer, jeg deltok på møter og arrangementer, og jeg fikk også muligheten til å jobbe med STLs høytidskalender. 

Praksisoppholdet i høst startet med at jeg var med på Mangfoldsfesten i Tønsberg. Dette var en del av Tros- og livsynsuken som ble arrangert der, og jeg stod blant annet på stand for STL og fortalte om organisasjonens arbeid. Jeg lagde også sosiale medier-innhold til STLs kanaler fra denne uken. 

Utklipp fra Instagram-kontoen til Det teologiske fakultet. Foto
Laiba var i praksis hos STL sammen med Oliver, som også går på bachelorprogrammet i religion og samfunn. De delte begge erfaringer fra praksisoppholdet på TFs Instagram-profil gjennom høsten 2022.

I tillegg til arrangementer som dette har jeg også fått større innsikt i ulike prosjekter STL jobber med. Jeg har for eksempel fått et innblikk i hvordan STL har jobbet med et LHBT+-prosjekt etter skyteepisoden ved London pub i Oslo sommeren 2022, og hvordan man kan skape en dialog med religiøse ledere om dette temaet. Jeg har også deltatt på seminarer, møter og workshops knyttet til prosjektet BRO – Barnevern, Religion og Oppdragelse, og prosjektet TID – Tilhørighet, Innsyn og Dialog. Dette har gitt meg muligheten til å reise til både Ålesund og Trondheim for å arrangere workshops om prosjektene, og jeg deltok også på Folkehelsekonferansekonferansen på Hamar i høst. Der fikk jeg med meg mange seminarer og foredrag om folkehelse.  

Alt i alt var det å ha praksis veldig lærerikt! Jeg fikk reist rundt i landet og opplevd mye, og prosjektene STL jobber med er veldig relevante for oss som studerer religion og samfunn. Praksisoppholdet gjorde for eksempel at jeg fikk se hvordan dialogarbeid og håndtering av problemstillinger knyttet til religion blir håndtert utenfor lærebøkene. Det ga meg en smakebit på hva jeg kan jobbe med etter studiet, og det gjorde det vel verdt å ta praksisemnet som en del av bacheloren i religion og samfunn!  

Hva er TF for deg? 

TF for meg er et godt samhold.  

Religion og samfunn (master - to år)

Masterstudiet i religion og samfunn har fokus på religion i dagens samfunn. Gjennomgående temaer er religiøse endringsprosesser, forholdet mellom religionene (interreligiøse relasjoner), kjønnsperspektiver på religion og forholdet mellom religion og politikk. Programmet åpner for et mangfold av teoretiske innfallsvinkler, metoder og tematiske spesialiseringer innenfor studiet av samtidsreligion.

Du finner mer informasjon om masterprogrammet i religion og samfunn på våre nettsider. 

På våre nettsider finner du også en oversikt over alle studieprogrammer som tilbys på Det teologiske fakultet. 

Publisert 16. feb. 2023 13:55 - Sist endret 3. nov. 2023 09:47